друкувати


Платникам збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-09 11:00:15

Платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.

Платники збору подають щомісяця протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця, розрахунок суми збору, який подається до органу доходів і зборів за місцем перебування платника на податковому обліку. Суму збору, зазначену в розрахунку, платник збору зобов'язаний сплатити протягом десяти календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання розрахунку.

Розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства подається незалежно від наявності у платника об’єкта оподаткування.

Суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, але діяльність з продажу алкогольних напоїв з моменту отримання ліцензії не здійснював, повинен подавати розрахунок суми збору.

Нагадуємо, що порядок справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, визначено постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 2005 року № 587.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ