друкувати


Проведення президентських виборів в Україні 25 травня лежить у площині національної безпеки Сполучених Штатів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-07 10:00:04

Таку позицію адміністрації США представила у вівторок на слуханнях у Комітеті зовнішніх відносин Сенату США помічник держсекретаря Вікторя Нуланд, передає власний кореспондент Укрінформу.

"В інтересах національної безпеки США, щоб 25 травня (в Україні – ред.) відбулися президентські вибори, які відображатимуть волю 45 мільйонів українців", - наголосила представник Державного департаменту.

Вона зауважила, що Сполучені Штати мають єдину позицію з переважною більшістю міжнародного співтовариства – в рамках G7, НАТО, ОБСЄ, Генеральної Асамблеї ООН, Ради Європи на підтримку демократичного вибору України.

"Ставки не можуть бути вищими для української демократії, для європейської стабільності і для майбутнього, заснованого на правилах міжнародного порядку", - підкреслила Нуланд.

Вона назвала "тривожними" події в східній та південній Україні. На її переконання, російська влада не обтяжує себе вигадуванням інших схем, ніж реалізованої в Криму. "Спочатку створюється нестабільність у містах, які були повністю мирними всього два місяці тому, залякується місцеве населення та впродовж двох тижнів проводяться референдуми про надуману незалежність", - зазначила Нуланд.

За її словами, російська влада нікого не обдурить, називаючи свої війська миротворцями. "Росія має досвід використання терміну "миротворчості" для прикриття окупації й незаконного втручання в інші країни без санкцій Ради Безпеки ООН і без згоди уряду цих країн", - наголосила представник держдепу.

У цьому зв'язку вона підкреслила, що військове втручання Росії в Україну є явним порушенням міжнародного права.