друкувати


"Коридором ганьби" пройшли франківські чиновники УМВС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-05 07:30:03

Під час пікету проти призначення Сергія Піддубного начальником Івано-Франківського управління МВС активісти зі Самооборони та Автомайдану влаштували високим міліцейським чинам з Києва "коридор ганьби".

Ті приїхали з міністерства спеціально для того, щоби "ввести на посаду" новочого очільника Прикарпатської міліції, що проти нього вже другий місяць протестує громада.

Сам Сергій Піддубний на людях не з'явився. А представники МВС так і не змогли знайти спільної мови з активістами франківського Майдану.

Після 20-хвилинних перемовин Самооборона, що не поступилася своєю позицією, ініціювала чиновникам "коридор ганьби" і в такий спосіб наполегливо попросила їх покинути управління.

Заступникам начальника УМВС в області активісти висунули ультиматум: або міліція з народом, або підтримує міністерське призначення екс-начальника Рівненської обласної міліції Піддубного.

Вакуленко та Сміх вийшли разом з підлеглими із управління і стали в лави активістів. Олександр Вакуленко сказав, що "франківська міліція завжди була з народом" і буде враховувати його думку. Він повідомив, що наразі близько 60 міліціонерів з Прикарпаття несуть службу в "гарячих точках" на Сході України.

Відтак, усім варто подбати про те, щоби обласна міліція як правоохоронна структура якомога швидше повноцінно відновила свою працездатність.

Самооборонівці наголосили, що вони виступають проти того, щоби обласну структуру МВС очолювала людина з колишньої "системи", яка не пройшла люстрацію. Активісти подякували міліціонерам, що ті підтримали громаду. Але пригрозили "спитати" з них, якщо ті змінять позицію і приймуть начальником Сергія Піддубного.

Джерело: Галицький Кореспондент