друкувати


Державний стяг замайорів над Одесою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-05 08:35:23

В Одесі проукраїнські активісти, які пройшли ходою від пам'ятника Рішельє до Куликового поля, завершили свою акцію підняттям українського прапору, який напередодні зняли представники антимайдану.

Про це повідомляє 5 канал.

Як повідомляв Укрінформ, перед маршем учасники ходи спілкувалися із представниками МВС України - заступником міністра та новим начальником Управління МВС в Одеській області Іваном Катеринчуком. Ті запевнили активістів, що фактам звільнення сепаратистів з-під варти 4 травня буде дано правову оцінку, а усі звільнені будуть знову затримані.

Після цього активісти вирішили піти на Куликове поле, хоча рішення було не одностайним і викликало суперечки серед учасників зборів.

Врешті колона проукраїнських активістів дійшла до Куликового поля, де вшанували пам'ять загиблих 2 травня хвилиною мовчання та закликали своїх прихильників зберегти в цілості всі квіти і лампадки, які одесити принесли до Будинку профспілок.

На флагштоку біля будівлі євромайданівці підняли український прапор, який представники антимайдану зняли вранці 3 травня.

Джерело: Укрінформ