друкувати


Позитивні моменти та критика на засіданні облради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-30 03:00:09

Засідання сесії обласної ради відбулося сьогодні в Івано-Франківську. Голова обласної ради розпочав сесію з подяки будівельним компаніям Івано-Франківська, які надали помешкання сім’ям, що втратили чоловіків та синів під час сутичок на Майдані.

Також депутати вшанували хвилиною мовчання героїв Небесної сотні та розпочали свою роботу.

Батальйон територіальної оборони Івано-Франківської області укомплектований особовим складом на сто відсотків. Про це у своїй доповіді повідомив військовий комісар області Ігор Павлюк. Водночас військо, не забезпечене технікою, акумуляторними батареями, військовою формою. 

Частина депутатів облради розкритикували доповідь військового: Степан Пушик за те, що військком розкриває таємницю, говорячи про слабкі сторони озброєння вітчизняної армії, а  Віктор Неміш нагадав, що "Правий сектор" та "Народна самооборона" оголосили про загальну мобілізацію.

Депутат облради також розкритикував армію за великі вливання коштів і не зважаючи на це це скарги на нестачу ліхтариків.

У свою чергу, депутат облради Василь Попович запитав про те назвав батальйон "ефемерним", тобто "таким про який багато говорять, але його ніде не видно". Загалом у порядку денному засідання сесії питання "Про виконання обласного бюджету за 2013 рік", "Про програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2014 рік і основні напрямки розвитку у 2015-2016 роках", "Про затвердження регіональної цільової програми запобігання і протидії корупції на 2014-2015 роки", "Про обласну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014 рік", "Про стан викладання суспільно-гуманітарних дисциплін та християнської етики в загальноосвітніх навчальних закладах та майнові питання."

Джерело: ОДТРК "Карпати"