друкувати


Другого травня - тристоронні розмови про газ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-29 05:45:07

Відбудуться тристоронні консультації у справі газопостачання. Другого травня у Варшаві зустрінуться представники Європейської комісії, України та Росії, щоб обговорити справу постачання газу до європейських споживачів.

У розмовах візьмуть участь: комісар ЄС з питань енергії Ґюнтер Оттінґер (Guenther Oettinger), український міністр з енергетики Юрій Продан та російський міністр енергетики Алєксандр Новак. Про це поінформувала речниця євросоюзного комісара Піа Аренкільде Гансен (Pia Ahrenkilde Hansen).

"Ця запланована на 2 травня у Варшаві зустріч відбудеться після надіслання 17 квітняпрезидентом Європекської комісії Жозе Мануелем Баррозу листа до Владіміра Путіна. У листі наголошено на необхідності гарантувати Україні політичну та економічну стабільність у довгостроковій перспективі. Це лежить в інтересі як ЄС, так і Росії", - наголосила Піа Аренкільде Гансен.

У листі до російського президента президент Європейської комісії написав, що ставкою є вірогідність Росії як постачальника газу. Коментуючи погрози з боку Москви частково або повністю припинити транзит газу через Україну, Баррозу наголосив, що Євросоюз "закликає утриматися від дій, які б дали підставу до сумнівів щодо доброї волі Росії бути вірогідним для Європи постачальником газу". Євросорюзний політик висловив переконання, що "конструктивні розмови" про спільні дії допоможуть вирішити кризу.

Джерело: Українська служба Польського радіо