друкувати


Севастополь не хоче миритися з тим, що "українська вольниця" закінчилася

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-29 12:50:37

Організатори антикорупційного мітингу в центрі Севастополя дуже вільно розмовляли з представником московської поліції, відрядженим у "місто російської слави".

Вони навідріз відмовилися згортати свою акцію протесту, і відмовлялися миритися з тим, що "українська вольниця" для них закінчилася.

"Тут Севастополь, а не Москва, це різні міста. У нас перехідний період і до кінця року ще діє українське законодавство", - заявили учасники акції.

"До побачення, руки в ноги і вперед", "Їдьте в Москву і там забороняйте!", "За що боролися, вже сумніваємося", - такі репліки кидали організатори мітингу на адресу уповноваженого ВВС по району Маріїнський парк м.Москва майора Кириченка.

У свою чергу, столичний поліцейський намагався пояснити севастопольцям, що вони "чинять непокору законним органам влади", "здійснюють адміністративне правопорушення" і "ображають представника влади".

Попри те, що заява про майбутній мітинг була своєчасно подана в органи місцевої влади, Кириченко заявив, що мітинг в Севастополі не санкціонований, і його організатори повинні пройти в ВВС Ленінського району для з'ясування обставин справи.

Пізніше до місця конфлікту поспіли представники "Беркута", після чого обурені жителі Севастополя звинуватили правоохоронця в тому, що "викликали "Беркут" проти народу".

Правоохоронцеві так і не вдалося заборонити мітинг. Він звернувся до організатора акції - Володимира Тюніна, повідомивши, що після мітингу йому необхідно буде з`явитися в Ленінський райвідділ ВВД і дати пояснення за цим фактом, що вже отримав, до речі, великий резонанс в інтернеті.

Джерело: Укрінформ