друкувати


Представники ОБСЄ, США, ЄС і РФ після огляду приміщення КМДА підтвердили, що Україна виконує Женевські домовленості

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-29 09:45:40

В.о. Міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, Голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, Посол США в Україні Джефрі Пайєт, Тимчасовий повірений у справах РФ в Україні Андрєй Воробйов, дипломати представництва ЄС в Україні та Посольства головуючої в ОБСЄ Швейцарської Конфедерації у присутності Голови Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка оглянули приміщення КМДА.

Метою візиту було ознайомитися з ходом виконання Женевських домовленостей у частині звільнення адміністративних будівель.

За результатами огляду сторони констатували, що будівля КМДА не окупована протестувальниками. Натомість, тривають ремонтно-відновлювальні роботи з тим, щоб підготувати приміщення для роботи нової міської влади, що буде обрана на демократичних виборах 25 травня ц.р.

"Завдяки голові КМДА ми змогли переконатися, яким чином Україна виконує положення Женевського документа", - відзначив А.Дещиця.

Голова моніторингової місії ОБСЄ Е.Апакан привітав зусилля української сторони із звільнення будівлі КМДА.

Україна налаштована продовжувати відповідально виконувати положення Женевського документа та закликає інші сторони, передусім РФ, докласти зусиль для деескалації напруги у південно-східних областях України.

Джерело: Прес-служба Міністерства закордонних справ