друкувати


Морг Слов'янська охороняють чеченці з автоматами - вдова Володимира Рибака

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-24 12:15:47

Про це заявила на зустрічі з журналістами в Донецьку вдова викраденого і страченого горлівського опозиціонера Володимира Рибака - Олена.

"У вівторок мене не пустили до Слов'янська, щоб упізнати тіло чоловіка. Там блокпости, стояли люди з автоматами, люди чеченської національності, з бородами, говорять з акцентом. Морг був під їх охороною. Іншого дня до Слов'янська я потрапила, але з певними складнощами. Ми прорвалися завдяки допомозі друзів чоловіка. І виїжджали ми з труднощами", - зазначила Олена.

Олена Рибак повідомила, що друзі чоловіка, побоюючись за свою безпеку, залишають область.

Вона також уточнила, що перед викраданням чоловік неодноразово знімав з мерії російський прапор і встановлював український.

Володимиру Рибаку було всього 42 роки. У нього залишилася 13-річна дочка, якій до сьогоднішнього дня не говорили про його загибель, і 25-річний син від першого шлюбу.

Сьогодні його ховають в Горлівці.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Рибак був викрадений 17 квітня в Горловці після мітингу, організованого на підтримку міського голови Євгенія Клепа. В ході мітингу депутат хотів зняти прапор "Донецької народної республіки", а також неодноразово намагався прорватися до мікрофону, але йому не давали це зробити.

У вівторок рибалки побачили в річці Торець біля смт Райгородок голі тіла двох потопельників. В одному з них упізнали Володимира Рибака. Як повідомили в МВС під час брифінгу радник міністра внутрішніх справ України Станіслав Речинський і перший заступник начальника Департаменту карного розшуку МВС України Сергій Редька, обох чоловіків катували, душили, їм розпороли животи і ще живих втопили.

Джерело: Укрінформ