друкувати


Чи залишиться у Криму Київський Патріархат?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-24 09:45:32

Українська громада Криму та Севастополя висловлює занепокоєння з приводу протидій функціонування культових споруд Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.

За словами архієпископа Сімферопольського та Кримського УПЦ КП Климента, в Севастополі призупинено функціонування церкви Священномученика Климента Римського, що діяла на території Навчального загону ВМС України.

Усі намагання архієпископа Климента зустрітися з представниками діючої влади Севастополя виявилися марними.

Крім того, в селищі Перевальному Кримська єпархія Київського патріархату останнім часом відчуває психологічний тиск з боку представників Московського патріархату, а нещодавно, на Вербну неділю, молодики в камуфляжі намагалися спровокувати конфлікт.

У зв'язку з цим архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент має намір звернутися до Президента Російської Федерації з метою забезпечення вільного здійснення культових обрядів етнічними українцями Криму.

Цікаво, що в березні поточного року радник Кабінету міністрів АР Крим з питань оборони та безпеки полковник І.І. Стрєлков підписав документ, згідно з яким всім органам державної влади Криму приписано рішуче протидіяти спробам заволодіти майном та перешкоджанню діяльності церков УПЦ КП в Криму.

Цей лист, за словами І. Стрєлкова, був погоджений з Патріархом Кирилом.

Джерело: Флот України