друкувати


Вже у першому турі виборів буде відомий Президент? (дослідження)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-23 01:50:37

Президент України може бути обраний вже у першому турі, оскільки один з кандидатів має відчутну перевагу над іншими за соціологічними дослідженнями.

Про це сказав менеджер проектів Центру соціологічних та маркетингових досліджень "СОЦИС" Олександр Чашковский, презентуючи результати соціологічного дослідження, проведеного цього місяця групою провідних соціологічних компаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент України може бути обраний вже в першому турі, оскільки один з кандидатів - Петро Порошенко має відчутну перевагу, як свідчить останнє соціологічне дослідження, над іншими кандидатами", - сказав Чашковський.

За його словами, Петро Порошенко лідирує за результатами опитування в усіх регіонах України і навіть на сході. Його рейтинг зріс порівняно з березнем 2014 року на 8 відсотків.

Соціолог також поінформував, що серед тих, хто має намір прийти на виборчі дільниці та визначився зі своїм вибором, перша п'ятірка президентських перегонів виглядає наступним чином: Порошенко - 48,4%, друге місце посідає Юлія Тимошенко - 14%, на третій сходинці знаходиться Сергій Тігіпко - 7,4%.

Далі йдуть Михайло Добкін та Петро Симоненко, які отримали б 6 та 5,6% відповідно.

Загалом, як зауважив Чашковський, українці наразі демонструють дуже високий рівень електоральної активності - майже 85% виборців готові чи швидше готові взяти участь у голосуванні на президентських виборах 25 травня.

Довідка. Загальноукраїнське соціологічне дослідження було проведене 9-16 квітня 2014 року силами чотирьох соціологічних служб: центром "СОЦИС", Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою "Рейтинг" та Центром імені Разумкова. Було опитано 6 тисяч 200 респондентів у всіх регіонах України (без врахування населення АР Крим). Статистична похибка вибірки - не більше 0,8%.