друкувати


Концентрація українських військовиків на сході є виправданою - ОБСЄ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-23 11:35:13

Концентрація українських збройних сил на сході України є виправданою, й Україна як суверенна держава має право розташовувати власні війська на своїй території.

На цьому наголосив керівник чергової місії ОБСЄ в Донецьку, представник німецької верифікаційної організації полковник Аксель Шнайдер, повідомляє DW.

"Дислокація не сталася у зв'язку з якимось міжнародним договором. Дислокація військ - це право суверенної держави розташовувати війська всередині своєї країни", - зазначив Шнайдер.

Стосовно виконання Женевських угод, представник ОБСЄ зазначив: "Я гадаю, що на даний момент реакція адекватна. В принципі, це справа усіх сторін - учасників домовленостей, спільно знайти рішення цього питання і динамічно реагувати на події".

На запрошення України в Донецьк прибула вже четверта місія ОБСЄ для спостереження за активізацією військової діяльності. До складу місії входять сім офіцерів, три з яких представляють Німеччину, та один перекладач. Інспекційна група ОБСЄ протягом тижня спостерігатиме за військовою діяльністю в регіоні і порівнювати свої висновки з інформацією, що була надана до того. Після 28 квітня місія повернеться до Німеччини, де протягом 10 днів має скласти письмовий звіт про ситуацію в Україні.

Джерело: Укрінформ