друкувати


Експерт розповів , у що перетворилася "антитерористична операція"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-22 08:30:33

Формат Антитерористичної операції (АТО), по суті (особливо після підписання Женевських угод) , перейшов у формат стабілізаційної операції (СО) - за західною термінологією , заявив координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

Основні завдання при цьому, як і вважає СО, - блокування населених пунктів, а також районів, в яких зосереджені екстреміст , організація служби на блок-постах, патрулювання місцевості і т.д.

Основні сили - підрозділи Збройних сил Україн .

З не з'ясованих групою "ІО" причин, військове командування не прийняло заходів, необхідних для проведення СО.

Тоді як командири та особовий склад задіяних частин і підрозділів демонструють готовність для таких дій.

На думку Дмитра Тимчука, у Збройних сил вистачає досвіду участі в подібних операціях.

Це, наприклад, багаторічний досвід дій в Косово в контингенті КФОР, і, особливо, в Іраку, в складі Багатонаціональних сил.

За результатами дій кожного контингенту в обов'язковому порядку складалися звіти з рекомендаціями щодо методики організації діяльності по різних напрямах.

Військовому керівництву варто лише вивчити ці звіти і виробити загальні рекомендації щодо дій підрозділів ЗСУ на Донбасі.

Але найголовніше - чітко сформулювати наказ на застосування військ, окреслити цілі і завдання у проведеної операції, порядок взаємодії як між підрозділами ЗСУ, так і з підрозділами інших збройних формувань і спецслужб України.

Раніше "ІС" повідомляло , що за п'ять днів прикордонники не пропустили в Україну більше тисячі росіян.

Джерело: Інформаційний спротив