друкувати


На честь приєднання Криму до РФ виготовлять монети з портретом Путіна - ЗМІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-22 11:30:52

Збройова майстерня зі Златоуста (Челябінська область) приступила до виготовлення пам'ятних монет, присвячених приєднанню Криму до Росії.

На аверсі кожної з монет зображено барельєф президента Росії Володимира Путіна, йдеться в повідомленні на офіційному сайті підприємства.

Майстерня художньої зброї "Арт-Грани" вже 15 років відображає на благородному металі великі дати, події і сучасних героїв. "На честь приєднання Криму до Росії майстри приступили до випуску серії пам'ятних монет вагою 1 кілограм, діаметр - 120 міліметрів, товщина - 11 міліметрів. Колекція "Крим-2014" буде складатися з 25 срібних і позолочених монет. Перша буде готова вже в середу", - розповів співрозмовник агентства.

Як розповів представник підприємства, на реверсі монети зображений контур Кримського півострова, а на аверсі - барельєф президента Росії Володимира Путіна. "Ми уточнювали з приводу законності зображення - ніякого криміналу тут немає, це не заборонено", - уточнив він.

Ідея створення такої монети належить генеральному директору підприємства Володимиру Васюхіну. "Ми впевнені, що ці унікальні вироби будуть цікаві колекціонерам і шанувальникам сучасної історії, вони знайдуть свого покупця", - додав співрозмовник.

Після революції 1917 року єдиним лідером, чиє зображення чеканилося на монетах, був Володимир Ленін. У 1967 році, на честь 50-річчя Жовтневої революції, були випущені монети номіналом 50 копійок і 1 рубль з Леніним у повний зріст з витягнутою правою рукою. Також монети із зображенням Леніна різного номіналу випускали в 1970, 1977, 1982, 1985 і 1987 роках.

Джерело: Дзеркало Тижня