друкувати


Податки від задекларованих доходів поповнять бюджет Коломийщини на 260 тис грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-16 04:30:06

Про це зазначила начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька на прес-конференції для місцевих засобів масової інформації.

Керівник інспекції повідомила, що на даний час вже 240 громадян подали декларації про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованих ними доходів склала майже 10 млн. грн., сума податку на доходи фізичних осіб, що визначена громадянами до сплати склала 260 тис. грн. Найбільш активно в цьому році громадяни декларують доходи, які отримані внаслідок оформлення спадщини - 26 відсотків від поданих декларацій; від оренди нерухомого майна - 12 відсотків; доходи від продажу рухомого майна - 3 відсотки; іноземні доходи - 13 відсотків. Доходи понад 100 тис. грн. задекларували 22 громадян.

Також, своїм правом на отримання податкової знижки вже скористалися 35 громадян на загальну суму 27 тис. грн.

"Сплата податків є громадянським обов’язком перед державою та принципово важливим для забезпечення стабільного фінансування місцевих громад, соціальних інститутів, закладів освіти, охорони здоров’я, культури, добробуту кожного громадянина. Тому слова вдячності висловлюю громадянам, які вже задекларували доходи, за високу громадянську позицію та вагомий внесок у розвиток та зміцнення авторитету нашої країни і рідного краю", - відмітила Світлана Лубоцька.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ