друкувати


Нотаріуси Коломийщини декларують доходи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-16 02:20:33

"За результатами 2013 року вже подали декларації 7 нотаріусів, які задекларували майже 900 тис грн доходів та нарахували до сплати 64 тис грн податку", - повідомила під час зустрічі за "круглим столом" начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька.

Керівник інспекції зауважила, що на податковому обліку перебуває 11 приватних та 3 державних нотаріуси, які мають пряме відношення і до декларування доходів. Оскільки безпосередньо посвідчують документи на операції купівлі-продажу рухомого та нерухомого майна, отримання спадщини та подарунків. В результаті проведеної роботи по кампанії Декларування -2014 в цьому році надійде 260 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, з яких 228 тис. грн. від декларування спадщини, подарунків.

Також фахівці звернули увагу присутніх на порядку нарахування та сплати єдиного соціального внеску самозайнятими особами, на порядку заповнення розрахунку 1-ДФ. За I квартал 2014 року такий розрахунок буде подаватися за оновленою формою.

Зустріч пройшла в формі конструктивного діалогу. Податківці вручили власно розроблені пам’ятки для розповсюдження нотаріусами серед громадян, які стануть їм допомогою при декларуванні доходів, отриманих від спадщини чи дарунку.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ