друкувати


Прикарпатські студенти зустрілись з новими героями України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-16 01:00:31

Колишні військовослужбовці однієї з Севастопольських частин, які тиждень тому прибули для проходження подальшої служби до 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації зустрілись з студентами Педагогічного інституту Прикарпатського університету імені Василя Стефаника.

Гостей у погонах приймали в себе дівчата з п'ятого курсу під керівництвом доцента Ольги Деркачової. Нагадаємо, що у самий розпал кримської кризи, власне ці студентки на чолі з своїм викладачем організували та провели один з найбільших на теренах Західної України флешмоб скерований на підтримку Збройних Сил України. А тепер вони отримали змогу зустрітись з тими, хто власне і виконував свої обов'язки під час цих буремних подій.

Капітан Андрій Москалець, та рядові військової служби за контрактом Денис Войтулевич і Олександр Коваль коли розпочалась окупація російськими військами Автономної Республіки Крим кільки тижнів беззмінно знаходились на варті охороняючи склади з військовим майном. Витримуючи шалений психологічний тиск російських загарбників ці українські воїни до останнього дня сумлінно виконували свій обв'язок. Їх не зламала навіть зрада командира частини, якій продався окупантам.

Незважаючи на весну, що буяє за вікном, і надзвичайну красу прикарпатських дівчат розмова відразу набула серйозного змісту. Студентки цікавились тим, як розпочалась окупація, яким чином нашим військовим вдалось встояти. Дівчата розпитували вояків про їх ставлення та бачення подальшої долі окупованих територій. Вони цікавились навіть тим, чи можна дівчатам пройти мобілізацію і пити служити, і якщо так, то на які посади... І лише після того, як були оговорені всі ці теми, розмова дещо змінила свій напрямок. Адже виявилось, що всі ці три військовослужбовця неодружені.

В свою чергу військовослужбовці подякували дівчатам за їх підтримку під час кримської кризи. За їх словами власне таке ставлення громадян України до тих, хто не зрадив Присязі і дозволило їм стояти до кінця.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр МО України