друкувати


Глава Антитерористичного центру розповів про завдання спецоперації і ворога на Донбасі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-16 12:00:48

Антитерористична операція спрямована на стримування агресії, а не вбивства людей.

Про це заявив керівник Антитерористичного центру при СБУ Василь Крутов.

"Ми не ставимо за мету проводити операцію просто для того, щоб помститися, або зробити щось таке, що має потрясти фізично цих людей. Ми проводимо виключно точкові дії, чітко сфокусовані і такі, які не спрямовані ані на позбавлення здоров'я, ані на позбавлення життя... Коли ти затиснутий не тільки юридичними рамками, але і рамками розуміння свого боргу, а головне - твоєї совісті, це дійсно надзвичайно складно зробити. Але ми обрали такий шлях і будемо робити все можливе і неможливе, щоб такими методами все-таки стримувати цю агресію", - сказав він на військовому аеродромі в ніч проти середи

Крутов також підкреслив, що українським військовим доводиться мати справу "з дуже кваліфікованим і професійним опонентом".

"Ми маємо справу з дуже серйозним, дуже кваліфікованим і дуже професійним опонентом. Треба віддати належне: дуже хороший рівень підготовки, знання тактики, практика - ці люди бували в гарячих точках світу і на своїй території", - сказав він.

При цьому, за його словами, кількість терористів в Донецькій області збільшується. "Позавчора (у неділю) 150 осіб було тих, кого називають "зеленими чоловічками", вчора додалося 300 таких. Я не кажу, скільки було до цього. Скільки буде завтра - життя покаже... Для професіонала перейти кордон - все одно, що нам в дитинстві було в кіно сходити", - сказав Василь Крутов.

Крім того, Крутов додав, що головна мета АТО - стабілізація ситуації в країні.

Раніше заступник командира загону спеціального призначення повідомив, що у "мирних" громадян, які перебувають біля КПП військового аеродрому в Краматорську, є автомати і снайперська гвинтівка.

Джерело: ТСН