друкувати


Триває виведення українських військ із Криму

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-15 02:15:18

Збройні Сили України готуються до виконання завдань, які визначені рішенням Ради національної безпеки та оборони.

На цьому наголосив виконувач обов’язків міністра оборони України генерал-полковник Михайло Коваль.

- Хотів би всім нагадати, що Збройні Сили України відповідають за територіальну цілісність та оборону нашої держави, - зазначив генерал-полковник Михайло Коваль. - Тому дотримуються всіх законів, які це передбачають, в повному обсязі. На даний час вони виконують завдання і функції, що на них покладаються, в рамках широкомасштабної антитерористичної операції.

За словами виконувача обов’язків міністра оборони, зараз триває робота щодо виведення з Криму на материкову Україну з’єднань і військових частин. Рішення щодо їхнього розміщення вже затверджено виконувачем обов’язків Президента України - Верховного Головнокомандувача. Зараз проводиться велика робота на державному рівні щодо надання можливості виділення квартир для цих військовослужбовців та членів їхніх сімей у тих гарнізонах, де вони зараз перебувають.

- На території Кримського півострова ще залишились екіпажі кораблів і військовослужбовці, які будуть завантажувати техніку в ешелони, - повідомив глава оборонного відомства. - Крім того, на півострові знаходиться група Міноборони та Генштабу ЗС України, яку очолює генерал-лейтенант Володимир Аскаров. Разом з російською стороною вони працюють над виконанням графіка виведення озброєння та військової техніки на материкову частину України.

Виконувач обов’язків міністра оборони України наголосив, що керівництво держави робить усе, щоб наш народ був у безпеці та жив мирно.

Джерело: Флот України