друкувати


Рахунки Курченка заарештувало Міндоходів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-14 12:15:45

Співробітники слідчого управління фінансових розслідувань Міндоходів наклали арешт на кошти та майно, пов'язані з бізнесменом Сергієм Курченком.

Про це повідомив виконуючий обов'язки начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у місті Києві Сергій Потоцький, повідомила прес-служба відомства.

"Слідчими розпочато відразу сім кримінальних проваджень щодо службових осіб групи підприємств, пов'язаних з ім'ям Сергія Курченка, бізнес-імперія якого з'явилася та почала швидко розвиватися в останні роки практично з повітря... З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків на кошти, які знаходяться на банківських рахунках, в розмірі близько 700 мільйонів гривень, накладено арешт, а також визнано речовим доказом та арештовано нафтоналивний комплекс у Херсоні вартістю понад 200 мільйонів гривень", - зазначив Потоцький.

Зокрема, розслідуються три факти ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах на загальну суму понад 182 мільйони гривень. Виявлено факт розкрадання та подальшої легалізації коштів у розмірі 800 мільйонів гривень, а також розпочато два кримінальні провадження за фактами фіктивного підприємництва, в рамках яких розслідується діяльність майже 50 фірм, уточнив посадовець.

Наразі тривають слідчі заходи з викриття інших схем незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість, унаслідок яких державі було завдано збитків майже на 2 мільярди гривень, додав Потоцький.

Джерело: Укрінформ