друкувати


Надзвичайний стан можуть ввести у Донецькій, Луганській та Харківській областях. До Ради внесено відповідний законопроект

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-07 05:55:50

У Верховній Раді України 7 квітня зареєстровано проект постанови про необхідність введення надзвичайного стану у Донецькій, Луганській і Харківській областях.

Автором проекту постанови №4639 є позафракційний народний депутат Микола Рудьковський. Текст постанови, а також супровідні документи до нього поки відсутні.

Нагадаємо, сьогодні сепаратисти, що захопили Донецьку обласну раду, заявили про створення Незалежної Донецької республіки. Рішення було прийнято на позачерговій сесії самопроголошеної "народної ради" Донецької області.

У Луганську сепаратисти захопили зброю у будівлі СБУ. Як писало ZN.UA, джерела у СБУ повідомили про захоплення сепаратистами 300 автоматів і 20 кілограмів вибухівки.

У Харкові у неділю ввечері проросійськи налаштовані активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Вони зняли національний прапор з будівлі і поставили на його місце російський триколор. Міліція і внутрішні війська, які охороняли вхід до будівлі, не чинили істотного опору.

Варто відзначити, що ЄС висловлює стурбованість ситуацією на Сході України. Майя Косьянчіч, речник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон у понеділок, 7 квітня, заявила під час брифінгу у Брюсселі, що ЄС пильно стежить за розвитком подій на Сході України, де пройшла хвиля проросійських сепаратистських акцій, щоб у разі ескалації ситуації бути готовим до запровадження третього рівня економічних санкцій проти Росії. На даному ж етапі ЄС поки що лише закликає до "ненасильницького" способу висловлювання політичних вимог і деескалації конфлікту.

Джерело: Дзеркало Тижня