друкувати


У грабунку коломийських підлітків підозрюють… "Зайця"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-05 12:05:50

Працівники коломийської міліції встановили особи зловмисників, які побили та пограбували неповнолітніх на території заводу "Сільмаш".

Величезна територія непрацюючого підприємства з випуску сільськогосподарських машин нині стала місцем паломництва місцевої молоді. Хлопці та дівчата займаються там паркуром, фотографуються на фоні закинутого промислового гіганта.

Нещодавно двоє підлітків, які навчаються в одному з міських училищ, залізли на дах заводського корпусу, щоб зробити знімки на пам'ять. До них підійшли двоє парубків, які повелися надто агресивно. Один закривав хлопцям шлях до відступу, інший почав "наїжджати" на переляканих дітлахів. Мовляв, ходять тут усякі, розбивають вікна, крадуть метал. А йому, охоронцеві, за все доводиться відповідати, в тому числі матеріально.

Все звелося до того, що підлітки повинні заплатити йому гроші. Для більшого остраху незнайомець почав їх бити. Перелякані діти просилися їх відпустити, казали, що не мають грошей. Тоді покажіть свої «мобільники» – звелів зловмисник. Узяв у шістнадцятирічного хлопця дорожчу «Нокію», а іншому мобільний телефон повернув, бо апарат був старий і дешевий.

Після того, як потерпілі звернулися в міліцію, працівники карного розшуку дуже швидко встановили особи грабіжників. Власне, вони себе видали під час нападу на потерпілих, звертаючись один до одного на прізвиська. 

Почувши про «Зайця», оперативники показали хлопцям фото 21-річного жителя Коломиї, раніше судимого за крадіжки та шахрайство. Ті впізнали свого кривдника. Далі все було справою техніки: міліціонери розшукали зловмисника та його спільника, теж судимого за крадіжки, на дачному масиві в селі Сопів. Виявилося, що мобільний телефон вони здали в ломбард, а гроші витратили на пиятику.

Джерело: АП