друкувати


Пісня під акомпанемент винищувачів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-05 09:00:31

Майже місяць військовослужбовці 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації знаходяться у стані підвищеної бойової готовності. Цілодобові чергування, підготовка до польотів, чи не щоденні льотні зміни..

А ще і введення в стрій техніки та літаків, що близько десяти років знаходились на зберіганні.

Такий ритм служби, звичайно, виснажує. Щоб морально підтримати прикарпатських лицарів неба, зміцнити їх бойовий дух та додати віри у те, що їхня служба вкрай необхідна як простим прикарпатцям, так і всій Україні, творчий колектив Івано-Франківського міського Народного дому вирішив потішити військових льотчиків концертом. А оскільки вільного часу в авіаторів зараз практично немає, то артисти радо погодились виступити просто на бетонних смугах аеродрому під час чергової льотної зміни.

- Ми вже багато років товаришуємо з військовослужбовцями 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації, - розповіла керівник Народного дому Ганна Якубовська. - Творчий колектив завжди відгукується на запрошення авіаторів. Тому зараз ми вирішили просто потішити наших боронителів неба гарною піснею та запальними віршами і гуморесками. А те, що замість сцени у нас бетон військового аеродрому, - то не біда!

Вільні від чергувань авіатори радо зустрічали виступи всіх творчих колективів і співаків. Та найбільше військових вразив виступ наймолодшого учасника концерту - п'ятирічного Олега Дем’янця, який заспівав пісню "Ми нащадки козаків". Так само тепло і оплесками зустрічали військовослужбовці і творчі колективи "Карпати", Блиск", "Калина", а також знаних на Прикарпатті молодих талановитих співачок Анастасію Павлюк, Мирославу Гавриленко, Лілію Дзядик.

Час від часу пісні і музику заглушали двигуни винищувачів МІГ-29, які в цей день виконували навчально-тренувальні польоти. Однак це не бентежило ні артистів, ні глядачів, а лише додавало пікантності виступам та підносило настрій.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр МО України