друкувати


Допомогти онкохворим дітям Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-02 02:00:01

Онкологічні захворювання займають друге місце, після серцево-судинних, за смертністю.

У європейських країнах з різних причин щорічно помирає приблизно 1% населення. На рак, хвороби серця та інсульти припадає біля 75% випадків смерті. Півстоліття тому від онкозахворювань помирав кожен десятий. Зараз це співвідношення наближається до позначки 1:5.

У певний період життя рак розвивається у кожної третьої людини. На жаль, цю хворобу часто виявляють і у дітей. Важливо виявити хворобу на початковій стадії, але це не завжди вдається. А витрати на лікування онкологічного захворювання для родин надзвичайно великі.

"Для підтримки родин, у яких діти хворіють онкологічними захворюваннями, в бюджеті міста щорічно з 2011 року передбачаються кошти для надання матеріальної допомоги. Комісія розглядає заяви від батьків, діти яких хворіють на онкозахворювання, та визначає суму коштів для діагностики та проведення лікування таких діток на підставі експертного висновку лікувальної установи", - наголошує директор Департаменту соціальної політики Олександра Заклинська.

Кошти для родин із онкохворими дітьми передбачені по загальному і спеціальному фондах. Спеціальний фонд може наповнюватися шляхом зарахування на розрахунковий рахунок благодійних коштів.

Тому, враховуючи велику потребу в коштах для лікування діток з онкологічним захворюванням, Департамент соціальної політики звертається до благодійників та меценатів:

Не втратьте можливість допомогти тим, хто потребує Вашої допомоги!

Кошти зараховуються на:

Р\р 31512931700002

ЄДРПОУ 37952250

Одержувач: УДКСУ у м. Івано-Франківську

МФО 836014 ГУДКСУ Івано-Франківської обл.

Призначення платежу:

50110000 на допомогу онкохворим дітям

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА