друкувати


Коломийською ОДПІ видано майже 1300 реєстраційних номерів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-02 11:15:09

З початку 2014 року податковою інспекцією видано 1297 реєстраційних номерів облікової картки платника податків.

Відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 10.12.2013 №779, фізична особа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент), зобов’язана особисто або через законного представника чи уповноважену особу подати відповідному контролюючому органу Облікову картку фізичної особи - платника податків за формою №1ДР, яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі, та пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження, місце народження, місце проживання, громадянство.

Окрім того, за цей час до податкової інспекції подано 15 заяв про відмову від ідентифікаційного номера. Для осіб, які бажають відмовитися від реєстраційного номера з релігійних чи інших міркувань, необхідно подати заяву до відповідної податкової інспекції. Після подачі заяви у паспорті заявника ставиться відповідна відмітка. Такий платник здійснюватиме будь які платежі за серією та номером паспорта.

Фізична особа у разі зміни своїх реєстраційних даних (прізвища, імені, по батькові або адреси проживання) зобов'язана в місячний термін подати інформацію про це органам Міндоходів, у порядку, визначеному зазначеним Положенням.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ