друкувати


Дехто з приїжджих із південно-східних регіонів та Криму хоче постійно проживати на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-04-01 05:00:14

На сьогодні в області згідно з офіційним реєстром тимчасово проживає 168 осіб з південно-східних регіонів та АР Крим, в тому числі, 89 дітей, повідомили на прес-конференції в облдержадміністрації представники Координаційної ради з питань надання допомоги населенню під час надзвичайних ситуацій.

Окрім того, на Івано-Франківщині нині мешкають 80 приїжджих, які відмовилися від реєстрації.

"Приймаючи людей, ми продовжуємо працювати за схемою "єдиного вікна", коли приїжджі можуть швидко зареєструватися та отримати будь-яку допомогу, - зазначив радник голови облдержадміністрації Сергій Адамович. - Також активізували співпрацю з районними радами і державними адміністраціями. Вже визначено певні місця, де можемо розмістити для постійного проживання людей, вирішується й питання працевлаштування".

Як зауважив Сергій Адамович, очікуючи на прибуття осіб, які опинилися в зоні конфлікту, на Прикарпатті зарезервували місця для їх перебування, зокрема, в оздоровчому комплексі "Лімниця" (с. Вістова Калуського району).

А працівники обласного дитячого санаторію "Ясень", що на Рожнятівщині, готуються приймати дітей військовослужбовців, які наразі перебувають у Херсонській області. У закладі матимуть змогу оздоровитися загалом 120 дітей.

Тим часом 21 особа і 12 родин з південно-східних областей і Криму висловили бажання проживати на Івано-Франківщині упродовж тривалого часу або навіть постійно. "Для цього визначено два райони, Снятинський і Коломийський, у населених пунктах яких є необхідні будинки, - наголосила співголова Координаційної ради Леся Аронець. - Хочемо провести нараду з тими сім’ями, які зголосилися на постійне перебування, продовжимо їх супровід, пов’язаний із соціальними виплатами, медичним обслуговуванням, працевлаштуванням". За словами Лесі Аронець, в області вже вдалося працевлаштувати четверо приїжджих.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації