друкувати


З Криму в Київ хочуть перевезти в’язнів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-31 10:20:33

Столична пенітенціарна служба планує прийняти в себе кримських в'язнів. 

Про це заявив начальник прес-служби управління держпенітенціарної служби в Києві та Київській області Олександр Науменко.

Процес переведення почнуть, коли домовляться з владою РФ. Правозахсники переконують, що це необхідний крок, бо в Криму відбувають покарання жителі інших регіонів України. Правники бояться, що якщо не перевезти їх у Київ, людей відправлять до Сибіру.

"З 3258 кримських ув'язнених більше половини є мешканцями інших областей та регіонів України, в тому числі Києва та Київської області. В'язнів, як людей з обмеженими правами до пересування, можуть змусити прийняти громадянство РФ і відправити відбувати строк куди-небудь у Сибір, при цьому цілком імовірно, що статті, за якими вони відбувають покарання в Україні, перекваліфікують у статті РФ", - повідомив у коментарі Сегодня правозахисник Едуард Багіров. Це дуже велика кількість ув'язнених, розповідають експерти. Зі сталінських часів такого перевезення ще не було.

"Так багато ув'язнених не перевозили зі сталінських часів, але тоді були спеціальні норми щодо етапування такої кількості ув'язнених. Сьогодні, щоб доправити таку кількість ув'язнених з колонії до поїзда піде не менше 24 годин. Для цього знадобиться близько 10 автозаків і 20 чоловік конвою (по 2 конвоїри в 1 автозак), плюс до цього 30 військових для оточення території вокзалу. Щоб перевезти всіх ув'язнених, потрібно буде зробити не менше 100 ходок. На вокзалі всіх ув'язнених розмістять у спецвагони, таких вагонів потрібно буде 30 (в 1 купе - 6 ув'язнених). Після прибуття до Києва вся схема повторюється. Щоб розвести всіх ув'язнених у колонії, піде не менше 3-х діб, 4 тонни бензину, а це близько 200 тисяч гривень", - розповів начальник прес-служби управління держпенітенціарної служби в Києві та Київській області Олександр Науменко.

Нагадаємо, що сепаратисти Криму приймуть нову конституцію "під ковпаком" Путіна і за прикладом Дагестану. У Криму хочуть прийняти нову конституцію без референдуму.l

Джерело: ТСН