друкувати


Російські агресори із застосуванням зброї і участю гелікоптерів захопили батальйон морської піхоти у Феодосії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-24 09:30:27

Викрадено від 60 до 80 морпіхів.

Про це у Фейсбуці повідомив керівник медіацентру Міноборони в Криму Владислав Селезньов.

За його даними, о 4:30 над батальйоном почали кружляти гелікоптери МІ-24 і МІ-8, під'їхали БТРи, а також було чутно постріли - починався штурм частини. Ближче до шести ранку з вертушок висадився десант і оточив периметр разом з 20 російськими солдатами. Дорогу до частини перекрили двома БТРами. Використовувалися світлошумові гранати, у будівлі казарми було сильне задимлення.

Інформацію про штурм і узяття військової частини підтвердив також керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук. "За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", сьогодні вночі територію підрозділу українських морських піхотинців у Феодосії захопили російські війська", - написав він також у Фейсбуці.

Тимчук повідомив, що окупанти знали про наміри морпіхів залишити частину і переміститися на материк. "Проте, в ніч з 23 на 24 березня окупанти зробили штурм частини. У штурмі брали участь близько 50 осіб спецназу російського ГРУ ГШ, 200 осіб солдатів, 2 гелікоптера і 3 БТР. Велася стрілянина (не на поразку), морпіхі вступили у рукопашний бій. За нашими даними, жертв немає, вогнепальних поранень - теж", - додав він.

За інформацією Тимчука, уранці українських морпіхів силою вивезли з території частини. Селезньов, у свою чергу, повідомив про 60-80 викрадених морпіхів. "Вони затримані, знаходяться на території порту Феодосії. Їм погрожують порушенням кримінальних справ", - поінформував Селезньов.

Нині над частиною піднято російський прапор. Частина оточена росіянами, в'їзди заблоковані БТРами.

Джерело: Укрінформ