друкувати


Держдума проголосувала закон про входження Криму до складу РФ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-20 04:15:49

Держдума РФ проголосувала за закон "Про прийняття до складу Російської Федерації Республіки Крим і утворення у складі нових суб'єктів РФ - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя".

Як повідомляється, документ, ініційований президентом РФ, депутати ухвалили одразу в першому читанні і в цілому - 445 "за" (при необхідному мінімумі у 300 голосів). Проти проголосував лише один депутат.

Закон встановлює підстави і строки прийняття Криму до складу РФ.

"Республіка Крим приймається до РФ відповідно до Конституції РФ і статті 4 Федерального конституційного закону від 17 грудня 2001 року N6-ФКЗ "Про порядок прийняття до РФ і утворення в її складі нового суб'єкта РФ", - заявлено в документі

 Як йдеться у документі, підставами прийняття до Росії Криму є "результати загальнокримського референдуму, проведеного 16 березня 2016 року в автономній Республіці Крим та місті Севастополі, на якому підтримано питання про возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта РФ". 

Наступна підстава, згідно з текстом документа, Декларація про незалежність автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також Договір між РФ і Республікою Крим про прийняття до РФ Республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб'єктів.

Третя "підстава" - "пропозиції Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя про прийняття до РФ Республіки Крим, включаючи місто з особливим статусом Севастополь".

І, нарешті, ще однією підставою для прийняття до Росії Криму в документі називається даний федеральний конституційний закон.

"Республіка Крим вважається прийнятою до РФ з дати підписання Договору між РФ і Республікою Крим про прийняття до РФ Республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб'єктів", тобто з 18 березня", - йдеться у документі. 

Крім того, закон встановлює перехідний період до 1 січня 2015 року, протягом якого врегульовуються питання інтеграції нових суб'єктів РФ в економічну, фінансову, кредитну і правову системи Росії", а також в систему органів державної влади РФ.

Законом передбачено, що вибори до органів держвлади Криму і Севастополя будуть проведені у другу неділю вересня 2015 року. 

Нагадаємо, 18 березня президент Росії Володимир Путін і представники нелегітимного кримського уряду і парламенту підписали угоду про входження півострова і міста Севастополь до складу Росії.

Джерело: ТСН