друкувати


Під часткову мобілізацію не попадає Калуш

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-19 12:15:42

Про це на прес-конференції повідомив міський голова Ігор Насалик.

- Мобілізацію проводить тільки військкомат, є підписані відповідні угоди щодо транспорту, інформування, забезпечення продуктами, тож місто повністю забезпечує мобілізацію у місті, - зазначив міський голова. - 47 калушан, яких повістками викликав військкомат, не призиваються у військо. Оскільки Калуш є містом хіміків, часткова мобілізація тут не проводиться. Ми відслідковуємо ситуацію на хвостосховищах, Чечвинському водосховищі, що дві години контактуємо з ТОВ "Карпатнафтохім", адже там є сховище радіоактивних матеріалів.

За словами Ігоря Насалика, сьогодні сесія Калуської міської ради передбачить кошти для військовослужбовців, адже нині армія не забезпечена належним чином навіть формою.

- Жодних інших збройних формувань, крім Збройних сил України і Національної гвардії, яка формується на основі Внутрішніх військ України, немає і бути не може. Тому будь-яке ходіння людей у масках, із незрозумілою зброєю, як би вони не називалися, - Самооборона, Правий сектор, Комунальний сектор, Міський сектор - вони є поза Законом. І до них будуть застосовані всі заходи у межах законодавства України як до незаконних збройних формувань, - запевний міський голова.

За словами Ігоря Насалика, військові частини Внутрішніх військ, яка дислокується у Калуші, вирушили до Харкова. Серед них - 15 хлопців із Криму:

- Я звернувся до кримців, адже, можливо, вони не хочуть їхати, тоді я б звернувся до керівництва області, щоб залишили їх на службі у Калуші. Мене вразило, але вони сказали: "Мы идём воевать за своё государство - Украину".

Джерело: ВІКНА