друкувати


Україна активізує економічну співпрацю з Молдовою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-18 03:00:44

Країни мають намір вести діалог про співпрацю на постійній основі.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета провів зустріч з віце-прем'єр-міністром економіки Республіки Молдова Валеріу Лазером, на якій обговорили поточний стан і перспективи розвитку співробітництва в економічній сфері.

Про це повідомляє прес-служба українського відомства.

"У нас завжди були добрі стосунки з Україною, зокрема ми завжди ефективно співпрацювали в рамках СНД. Зараз є необхідність вести діалог на постійній основі", - зазначив Валеріу Лазер. На його думку домовленості, які були досягнуті між країнами протягом останніх кілька років потрібно наповнити " змістом".

Серед основних питань, які потребують розгляду, Валеріу Лазер назвав питання функціонування Дністровського гідровузла. У свою чергу Павло Шеремета висловив думку, що відновити роботу спільної українсько-молдовської комісії можливе вже протягом найближчих тижнів .

За підсумками 2013 товарообіг між Україною та Республікою Молдова склав $ 1,1 млрд. і збільшився в порівнянні з 2012 роком на $ 53,01 млн. або на 5 %. Основу українського експорту становлять нафтопродукти, борошно пшеничне, сигарети, вугілля, металопродукція, електроенергія.

Станом на 31 грудня 2013 Республіка Молдова інвестувала в економіку України $ 36,4 млн., що складає 0,1 % у загальному обсязі прямих іноземних інвестицій в економіку України . Приріст молдавських інвестицій в Україну 2013 склав $ 1,1 млн.

Джерело: espreso.tv