друкувати


У Жукотині не сподівалися на такого "гостя"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-18 01:30:45

У Коломийському районі раніше судимий парубок, якому не спалося, за ніч викрав автомобіль і два скутери. Вранці 17 березня п’ятдесятирічний житель села Жукотин зателефонував на спецлінію 102.

Звернутися в міліцію його змусила картина, яку побачив на своєму обійсті. Вночі хтось відчинив його гараж, викрав зварювальний апарат, а "Таврія" чомусь опинилася на дорозі. Чоловік спочатку подумав, що хтось пожартував, але при детальному огляді автомобіля стало зрозуміло, що ним перевозили громіздкі речі. Багажник був забруднений, а в баку пальне було "на нулі".

Невдовзі до слідчо-оперативної групи, яка працювала на подвір’ї заявника, підійшли двоє сусідів, котрі повідомили, що в них уночі пропали скутери. Міліціонери почали опитувати місцевих жителів і невдовзі дізналися про чужаків, які напередодні приїхали скутером у Жукотин. Молодий чоловік і жінка гостювали в одного з мешканців села. Так оперативники вийшли 21-річного жителя села Ценява, раніше судимого за крадіжки. Нещодавно цього парубка достроково звільнили з виправної колонії за зразкову поведінку. Удома в підозрюваного знайшли один із викрадених у Жукотині скутерів. Доля іншого ще з’ясовується.

Стало відомо, що зловмисник приїхав у село разом із знайомою. Після застілля господар і гості вклалися спати, однак молодому чоловікові не спалося. Він обходив одне обійстя за іншим, з допомогою підсобних засобів відчиняв підсобні приміщення, звідки вивів два скутери. Проникнути в гараж і заволодіти автомобілем йому не склало труднощів, бо в колодці на вхідних дверях і в замку запалювання господар залишив ключі. Завантаживши в багажник викрадені скутери, злодій відвіз їх до себе додому, а потім повернувся в Жукотин, де залишив "Таврію" на дорозі. Очевидно, що в спокійному Жукотині ніхто не сподівався на такого "гостя"…

Джерело: АП