друкувати


Рада оборони області починає діяти на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-17 05:15:19

В Івано-Франківській області створюється Рада оборони.

Про це на розширеній нараді повідомив голова облдержадміністрації Андрій Троценко.

"На основі статті 14 Закону України «Про оборону України", яким визначено в особливий період для керівництва виконання на відповідних територіях заходів щодо оборони, а також рішення обласних державних адміністрацій утворюються Ради оборони областей", - зазначив він.

Завдання та структура Рад оборони, за словами Андрія Троценка, визначені у Постанові Кабінету Міністрів України за №507.

До складу керівництва Ради оборони Івано-Франківської області, наголошувалося на нараді, входитимуть: голова Ради (голова облдержадміністрації Андрій Троценко), заступник голови (перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Семко), секретар (заступник голови облдержадміністрації Сергій Адамович). У списку членів Ради оборони області – голова обласної ради; обласний військовий комісар; міський голова Івано-Франківська; керівник Штабу національного спротиву; начальники обласних управлінь МВС, СБУ, ДСНС, Держспецзв’язку, Державного департаменту України з питань виконання покарань, юстиції; прокурор області; начальники митниці, служби автодоріг, дирекції залізничних перевезень, філії ВАТ "Укртелеком".

Окрім того, враховуючи пропозицію, що прозвучала на нараді, до складу Ради оборони увійдуть представники самооборони, Правого сектору в області, Штабу національного спротиву, а також ветерани війни в Афганістані.

«При Раді оборони області утворюється постійно діючий Координаційний центр, який розміщується в приміщенні обласної державної адміністрації (321 кабінет), - наголосив Андрій Троценко. – До його складу увійде прес-центр, центр з мобілізації населення, сектори зі створення Національної гвардії, фінансового забезпечення, матеріально-технічного забезпечення, взаємодії з громадськими рухами та організаціями, співпраці з районними радами, керівниками міст, траспортно-мобілізаційного забезпечення, цивільного захисту населення». Склад Координаційного центру визначатиме Рада оборони області. Його буде затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації