друкувати


Збройні Сили готові до відбиття агресії, - Тенюх

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-17 02:00:50

Збройні Сили України за короткий час вийшли на високий рівень боєздатності і готові захистити Батьківщину.

Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив в. о. міністра оборони України Ігор Тенюх, передає кореспондент Укрінформу.

"На півночі, на сході та на півдні Збройні Сили за цей короткий час, завдячуючи оперативності Верховної Ради, яка прийняла ряд важливих законопроектів, також завдячуючи швидкому рішенню про належне фінансування, а також про надання допомоги у відновленні боєздатності та боєготовності армії, Збройні Сили за цей короткий час відновили необхідні ресурси, і зараз готові до виконання властивих їм завдань", - наголосив Тенюх.

Він нагадав, що на східних кордонах України та в Автономній Республіці Крим наразі сконцентровано близько 60 тисяч військовослужбовців збройних сил Російської Федерації. У самому Криму знаходиться близько 21 тисячі військовослужбовців агресора.

Тенюх зазначив, що 16 березня командувач Військово-Морських Сил України контр-адмірал Сергій Гайдук досяг угоди з командувачем Чорноморського флоту РФ та заступником міністра оборони Росії про неблокування підпорядкованими їм підрозділами українських гарнізонів у Криму до 21 березня.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів створив Резервний фонд у розмірі 6,8 млрд дол. на відбиття російської військової агресії, загроза якої не послаблюється. Відтак Верховна Рада сьогодні внесла зміни до Закону "Про Державний бюджет України на 2014 рік".

В Україні розпочато часткову мобілізацію.

Джерело: Укрінформ