друкувати


Не всі українські солдати мають високий бойовий дух

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-15 11:00:19

В п’ятницю 14 березня 2014 року, до Івано-Франківського міського суду під вартою було доставлено військовослужбовця контрактної служби, 1993 року народження, солдата однієї із військових частин Львівщини, якого підозрюють у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст. 408 Кримінального кодексу України - дезертирстві.

Під час з’ясування обставин справи, суду стало відомо, що військовослужбовців військової частини, у якій проходив службу підозрюваний, було переведено на казармений режим. Відповідно до цього наказу, жоден солдат не мав права покидати місце несення служби без дозволу свого командира.

Про те підозрюваний з метою ухилення від військової служби, самовільно із автоматом та боєприпасами до нього покинув розташування власної військової частини.

Вже за два дні підозрюваного було затримано разом зі зброєю, а наступного дня (14 березня) було доставлено до Івано-Франківського міського суду для обрання міри запобіжного заходу.

В судовому засіданні підозрюваний та представник обвинувачення просили обрати міру запобіжного заходу не пов’язану із триманням під вартою.

Враховуючи обставини справи, суд постановив ухвалу:

Застосувати щодо підозрюваного у дезертирстві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Тримання під вартою підозрюваного здійснювати у СІЗО м. Івано-Франківська.

Також суд визначив розмір грошової застави в межах 25 мінімальних заробітних плат - в сумі тридцять тисяч чотириста п’ятдесят гривень 00 коп.

Тобто якщо підозрюваний, або хтось інший внесе за нього дану суму коштів, то його буде звільнено з під варти під домашній арешт. Інакше найближчі два місяці (на період проведення досудового слідства) чоловік перебуватиме за ґратами.

Слід також зазначити, що санкція ч.2 ст. 408 Кримінального кодексу України, за якою підозрюють «контрактника» передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. То ж якщо його вину буде доведено у суді, то молодик надовго опиниться за колючим дротом.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківського міського суду