друкувати


Екологічна інспекція попереджає про заборону спалювання сухої трави

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-13 05:00:23

З настанням перших теплих днів громадяни починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях.

Часто таке прибирання супроводжується спалюванням залишків листя, сухої трави, сміття, що негативно впливає на довкілля. Щоб не допустити таких випадків, Державна екологічна інспекція та Управління ДСНС в області традиційно в цей період проводять рейдові перевірки, нагадуючи: за порушення передбачена адміністративна відповідальність.

Зокрема, Стаття 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що за порушення правил складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації, ліквідації та використання відходів на громадян накладається штраф від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів (340-1360грн.) доходів громадян, на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700грн.).

Відповідно до Ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладання штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340грн.) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190грн.).

Державна екологічна інспекція та Управління ДСНС в області звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля, не спалювати суху траву та залишки рослинності, не провокувати таким чином виникнення пожеж, котрі можуть завдати чимало шкоди.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації