друкувати


І ніби ювілей, і не прибрано...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-12 04:15:37

Цьогоріч пам’ятник Тарасові Шевченку і територія довкола нього не були підготовлені до урочистостей. Чи не вперше у Коломиї Кобзар святкував свій день народження з обписаними гранітними плитами, зруйнованими лавками та брудним пам’ятником.

Востаннє монумент Шевченка приймав холодний душ ще влітку. Після того пилюка ще не раз осідала на постаменті. Якщо придивитися ближче, то на пам’ятнику Кобзареві можна розгледіти й сліди від взуття.

Заступник міського голови Михайло Білоус виправдовується, мовляв, комунальники розпочинали миття пам’ятника, але чи завершили роботу - чиновник відповісти не може. "Цього року до кінця не проконтролював роботу комунальників. Сподівався на їхню чесність. Тут зіграв людський фактор", - зізнається Михайло Білоус.

У працівників "Полігон-екології" якісно виконувати свою роботу немає зацікавлення, - кажуть у міськраді. Зарплатню комунальники востаннє отримували ще торік. "Казначейство продовжує затримувати кошти. Тому комунальники ще не отримали заробітну плату за січень та лютий. Попри все, вони і далі виконують свої обов’язки", - коментує Михайло Білоус.

Чиновник зізнається, у Коломиї необхідно реконструювати цілу площу Шевченка. "Міськрада ще колись планувала підготувати проект для громадського обговорення. Реконструкція необхідна, бо сама конструкція довкола пам’ятника виконана неправильно, - переконаний Михайло Білоус. - Зокрема, насипи, які обкладені гранітними плитами, конструктивно неправильно зроблені. Під час дощів волога потрапляє всередину і видавлює плитку". За словами заступника міського голови, до ремонту лавок можуть братися хоч завтра. Тільки коштів на будівельний матеріал у казні немає.

У міськраді кажуть, що кожного року миють пам’ятник Шевченку та прибирають територію довкола. Кореспондентам КВ пообіцяли вже найближчим часом навести лад.

Джерело: Коломийські ВІСТИ