друкувати


Візуальний стиль для Івано-Франківська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-12 10:45:56

11 березня відбулася презентація візуального стилю Івано-Франківська, над яким кілька місяців працювала компанія AIMBULANCЕ. В основі логотипу - проекція Івано-Франківської ратуші зверху, стилізована як хрестик в українській вишивці.

Таке складне текстове пояснення творців бренду не турбує. "Ми шукали символ, який уособлює трьохсотрічну історію міста, сформованого різними володарями, націями та імперіями. Що спільного у польських, австрійських та радянських прителів? Що об’єднує польського дворянина Потоцького, поета і бунтаря Івана Франка та місцевого Робін Гуда Олексу Довбуша? Мав бути хоча б одни надійний свідок усіх цих подій. Ми його знайшли - це селянин. Простий, скромний, працьовитий. А його вишита сорочка крізь століття майорить неофіційним прапором Франківська", - пояснив керуючий партнер компанії Роман Гавриш.

Логотип виконаний у червоно-білих тонах, як типова українська вишивка. Розробники запевняють, що новий логотип Івано-Франківська допоможе містові бути впізнаваним та вирізнятися з-поміж інших. Просте, на думку розробників рішення, однак, викликало вже хвилю дискусій та негативних коментарів від громади. У більшості присутніх, опитаних кореспондентом "ГК", логотип асоціюється з хрестом.

Окрім логотипу міста, розробили також 4 кольорові візерунки, які можуть використовуватись залежно від напрямків: багата історія (червоно-чорний, в основі - обриси бастіону), захопллюча природа (зелені ялинки), етнографічна спадщина (блакитно-чорний, в основі гуцульські бартки) та сучасне мистецтво і летіратура (в основі - золоте перо).

Під час презентації громаді міста представли також фірмовий шрифт, навігаційні стенди, вуличні аншлаги та вивіски для комерційних будівель із детальними правилами розміщення інформаційно-рекламних конструкцій. Побачивши, як сучасні Франківські будівлі, вщент заліплені рекламою, можуть виглядати з правильно оформленими вивісками, зал зааплодував.

Ініціативна група, яка виступила з ідеєю розробки візуального стилю, сподівається, що новий логотип та концепція візуального стилю зроблять місто затишним для його мешканців та привабливим для гостейц. А чи візьме цей стиль на озброєння міська влада, буде зрозуміло на найближчих сесіях міськради.

Ознайомитися з візуальним стилем міста можна на сайті http://city-brand.if.ua

Джерело: Галицький Кореспондент