друкувати


Повітряні сили у Криму: облога триває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-10 05:00:58

Військові частини та підрозділи Кримського з’єднання Повітряних Сил Збройних Сил України станом на 10 березня залишаються заблокованими.

Як повідомив командир з’єднання генерал-майор Олег Струцінський, заблокованими є радіотехнічний батальйон на аеродромі "Бельбек", радіотехнічний батальйон, що розташований у Керчі, зенітний ракетний полк, що дислокується в Євпаторії, та дивізіони зенітної ракетної бригади у Севастополі.

- На даний час підрозділи спеціального призначення Російської Федерації блокують контрольно-перепускний пункт, - зазначив генерал майор Олег Струцінський. – Такі ж самі озброєні військовослужбовці патрулюють територію, що прилягає до забору військової частини в Євпаторії. Періодично біля наших військових частин з’являються групи радикально налаштованих осіб. Зазначимо, що 9 березня євпаторійській частині було висунуто ультиматум з вимогою до 20.00 скласти зброю, інакше з боку мітингувальників буде застосовано силу. Проте на даний час активних дій з боку незаконних озброєних формувань не спостерігається.

За словами заступника командира з’єднання з виховної та соціально-психологічної роботи підполковника Віталія Оніщенка, в населених пунктах, де розташовані підрозділи та військові частини Кримського з’єднання Повітряних Сил, випадків порушень закону щодо військовослужбовців та членів їхніх сімей не зафіксовано. Населення зайнято повсякденними справами. Організації, підприємства та установи працюють у звичайному режимі.

- Морально-психологічний стан особового складу Повітряних Сил задовільний, - наголосив підполковник Віталій Оніщенко. – На жаль, сьогодні в АР Крим відключено трансляцію всіх ефірних та кабельних українських каналів. При тому, про обстановку в країні та підрозділах, що дислокуються в регіоні, особовий склад інформується завдяки наявності інтернет-видань та супутникого ТБ.

Джерело: Флот України