друкувати


А чим Шевченко завинив?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-10 10:00:22

Після завершення мітингу з нагоди 200-річчя із дня народження Тараса Шевченко у Севастополі, коли люди вже почалися розходитись, проросійські налаштовані активісти влаштувати бійку біля будівлі Гагарінської районної держадміністрації.

З нагоди визначної дати до пам’ятника Кобзарю прийшли севастопольці та гості міста, які виступали проти війни, за мир та соборну Україну. Із плакатами та прапорами України вони читали вірші великого поета та закликали до миру. У той же час до площі почали збиратися активісти з російськими прапорами та георгіївськими стрічками.

До завершення заходу міліції, яка була присутня на мітингу, вдавалося підтримувати порядок. Однак, коли люди почали розходитися, близько сотні проросійських активістів пішли до автостоянки, щоб не дати деяким учасникам шевченківського мітингу поїхати. Вони заблокували виїзд, і одна із машин, яка намагалася виїхати, спричинила ДТП. Люди з георгіївськими стрічками почали бити скло машини, жбурляти у неї пляшки з під пива та намагалися перевернути. Також били тих, хто не встиг сісти у машину.

Ця сумна для Севастополя подія в чергове свідчить про те, що сьогодні потрібно захищати саме україномовне населення міста, яке у нинішніх умовах знаходиться в небезпеці. Сумно, що таке трапилося саме у святий для всіх українців день.

Джерело: Флот України