друкувати


У Севастополі російські солдати штурмували тактичну групу "Крим" повітряних сил ЗС України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-08 09:30:00

Це відбулося вчора ввечері о 20.00.

За словами офіцерів української військової частини, російські військові армійським "КамАЗом" пробили ворота військової частини, захопили найближчу будівлю та розпочали прориватися до командного пункту тактичної групи "Крим" Повітряних Сил України.

На території частини знаходилися близько 100 українських військових. Серед групи нападників - козаки, а також місцеві радикали з битами, які кидали світлошумові гранати.

Згідно з інформацією, командир і його заступник вийшли з командного пункту і провели переговори з нападниками. Особовий склад військової частини забарикадувався в одній з казарм.

Після невдалого штурму командного пункту російські військовослужбовці та місцеві радикали покинули територію військової частини і поїхали в невідомому напрямку.

Представник командування повідомив, що зараз тактична група «Крим» під контролем українських військовослужбовців і триває несення служби особовим складом.

В цей же час, самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов в ефірі "Шустер-Live" на Першому національному заявив, що штурму тактичної групи "Крим" не було, завіривши глядачів, що жодних спроб нападу та небезпеки для життя громадян теж не було.

Підкреслимо, що на журналістів, які знаходилися поруч з військовою частиною під час її штурму російськими солдатами, здійснено напад. Постраждали журналісти центральних каналів, зокрема представники телеканалів «Інтер» та «5 канал». Також за повідомленням телеканалу "Дождь", під час штурму частини постраждав і російський журналіст Павло Нікулін.

Це вже не перший випадок, коли представники так званого загону кримської та севастопольської самооборони здійснили напад на представників українських та іноземних засобів масової інформації. Нагадаємо, що такі незаконні дії проти журналістів відбувалися біля заблокованого штабу Військово-Морських Сил Збройних Сил України кілька днів назад.

Джерело: Флот України