друкувати


У Коломиї що не захід - то рекорд України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-07 10:00:13

Коломия знову увійшла у Книгу рекордів України. Новий рекорд встановлено у категорії масові заходи - 872 читці протягом 200 днів декламували вірші Тараса Шевченка. Організатором масового читання "Кобзаря" став Коломийський педагогічний коледж.

Культурологічний проект "Слово Кобзаря", присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, розпочався у навчальному закладі ще 6 березня минулого року. Ідея проекту полягала в тому, щоб прочитати "Кобзар" від першої до останньої сторінки, - передає кореспондент "Коломийських ВІСТЕЙ".

Протягом 200 робочих днів студенти, викладачі та відомі громадські діячі у стінах коледжу читали твори Кобзаря. Читання відбувалися у актовій залі навчального закладу під час великої перерви. Кожне читання розпочинали зі вступного слова та завершували цікавими фактами з життя Шевченка. Найчастіше поезії читали від 5 до 8 студентів.

Протягом 200 днів почути слово Кобзаря мали змогу близько 27 тисяч студентів та гостей коледжу, - розповідає директор навчального закладу Валерій Ковтун.

Учасниками проекту були не тільки студенти та викладачі педколеджу. Читали твори Шевченка й нардепи, місцеві депутати, музейники, журналісти, актори, історики та літературознавці. Долучилися до реалізації проекту й представники закордонних делегацій з Польщі, Грузії та США.

Для всіх учасників проекту коледж придбав тисячу примірників «Кобзаря», виданих у центрі «Просвіта».

Урочисто завершити проект надали представнику Книги рекордів України Ганні Крисюк. Вона зачитала кілька рядків вірша з останньої сторінки «Кобзаря».

«Щодня, протягом 200 днів, керівництво коледжу фіксувало процес читання відеозйомками. Всі умови проекту було виконано. Відповідно у Коломиї встановлено черговий рекорд України», - наголосила Ганна Крисюк.

Представниця Національного проекту «Книга рекордів України» вручила спеціальний диплом про встановлення рекорду директору педколеджу Валерію Ковтуну та привітала навчальний заклад з «рекордівським» здобутком.