друкувати


Свої доходи вже задекларували 126 мешканців Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-06 11:00:07

Протягом січня -лютого цього року вже задекларовано понад 2,7 млн. грн. доходу, а до сплати визначено більше 166 тис. гривень податку.

Майже 24 % громадян задекларували доходи, отримані внаслідок успадкування майна, більш як 22 % громадян задекларували іноземні доходи, 16 відсотків - доходи від надання в оренду рухомого і нерухомого майна.

Особливістю деклараційної кампанії є обов’язок подавати річну податкову декларацію, якщо протягом 2013 року оподатковувані доходи нараховувались громадянам у формі заробітної плати, інших виплат і винагород у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами двома або більше податковими агентами, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищила 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного податкового року (у 2013 р. - 137640грн.), та проводити перерахунок сум податку за ставками 15 (17) відсотків за новими правилами.

Обов'язкове подання декларації про майновий стан і доходи передбачено також і для тих громадян, які отримували доходи не від податкових агентів, та доходи, з яких протягом року податок не утримувався. Це може бути отриманий дохід в подарунок, від надання в оренду рухомого і нерухомого майна, встановлення права власності на майно через судове рішення та ін.

Коломийська ОДПІ розраховує на розуміння громадянами значення виконання конституційного обов’язку зі сплати податків. Адже податки - це розвиток медицини, освіти, культури, а також забезпечена старість.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ