друкувати


Педагоги Коломийщини виховують дітей у любові до Шевченкового слова

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-03-05 12:15:14

У Коломийському дитячому будинку–інтернаті провели ранок "Славетний син України", упродовж якого ознайомили вихованок із творчістю Кобзаря, його роллю у літературній спадщині, культурі народу, історії України.

Виховання у підопічних почуття національної гідності, гордості за великого патріота України, розкриття величі і безсмертя слова українського поета, світового генія, неперевершеного майстра слова, вірного сина своєї Батьківщини, ​безсмертного Кобзаря – найголовніше завдання педагогів закладу в реалізації Плану заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Виступаючі, в тому числі вихованки Л. Оробець, О. Кутас, О. Мельник, ознайомили присутніх із поезією Тараса Шевченка - декламували «Заповіт», «Тече вода з–під явора», «Мені тринадцятий минало...», «Садок вишневий біля хати», «Думка», уривок із «Зацвіла у долині ...».

Після читання поезії вихованки ділилися враженнями, слухали записи віршів та українських пісень на слова Т.Г. Шевченка, розглядали ілюстрації, картини, малюнки та фотографії.

В будинку-інтернаті оформлено тематичний куток, присвячений творчості великого поета, упродовж березня в гуртку інтонаційного декламування віршів та пісень тричі на тиждень проходитиме декламація творів Т.Г.Шевченка.

Виховний захід сприяв поглибленню знань вихованок про життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка, вихованню любові до краси поетичного слова та української культурної спадщини, усвідомлення себе частиною великого народу.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації