друкувати


Ціни на газ для населення можуть підвиитися після переговорів з МВФ?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-27 05:30:05

Новопризначений міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан допускає підвищення тарифів на газ для населення після переговорів з МВФ про виділення Україні фінансової допомоги.

Про це він сказав у коментарі журналістам у четвер, 27 лютого, у кулуарах Верховної Ради, після затвердження складу нового Кабінету міністрів.

Раніше Арсеній Яценюк перед голосуванням його кандидатури на посаду прем'єр-міністра заявив, що новому уряду доведеться вдатися до непопулярних заходів. "Тому заявляю, що не обіцяю покращення ні сьогодні, ні завтра. Наше головне завдання - стабілізація", - сказав він.

Нагадаємо, як повідомляло раніше ZN.UA, умови МВФ не є настільки жорсткими і не вимагають від уряду України одномоментного підвищення тарифів на газ для населення одразу на 40%. Більше того, рекомендації МВФ передбачають обов'язкові компенсатори такого підвищення для незаможних громадян у вигляді адресної соцдопомоги. Так, Фонд рекомендує підвищувати тарифи до економічно обґрунтованого рівня поступово, у кілька етапів протягом кількох років.

Джерело: Дзеркало Тижня