друкувати


МВС не розслідує вбивства під час протестів, - Гельсінська спілка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-24 01:25:17

Правозахисна організація Українська Гельсінська спілка з прав людини заявляє, що МВС не проводить розслідування вбивств активістів у Києві.

Необхідні слідчі дії не проводяться, заявляє спілка.

"Ми констатуємо відсутність проведення розслідування. Необхідні слідчі дії не проводяться. Ініційоване службове розслідування в МВС не може замінити повноцінне розслідування в рамках кримінального провадження. Ми вимагаємо від органів влади проведення швидкого, незалежного та об'єктивного розслідування усіх злочинів відповідно до міжнародних стандартів прав людини", - йдеться в заяві спілки.

Гельсінська спілка закликає почати ефективне розслідування: створити оперативно-слідчу групу на чолі з новим Генеральним прокурором України; оголосити публічно склад оперативно-слідчої групи та визначити відповідальних за збір доказів за участю громадськості; негайно відсторонити від займаної посади до завершення розслідування усіх підозрюваних силовиків

Також організація вимагає постійно проводити інформування громадськості щодо розвитку справи.

Нагадаємо, що Аваков має негайно розслідувати вбивства активістів у Києві, а не виправдовуватися. Активісти Євромайдан SOS звернулися до в.о. міністра внутрішніх справ.