друкувати


Коломийська ОДПІ: Про останні зміни податкового законодавства дізнавались бухгалтери під час семінару

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-22 09:35:19

"У податковому законодавстві з 1 січня поточного року є низка нововведень, тому бухгалтерам та підприємцям часто необхідна допомога. Ми сподіваємось, що у форматі діалогу зможемо з’ясувати всі питання щодо практичного застосування окремих норм податкового законодавства", - відкриваючи семінар зауважила заступник начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш.

У бухгалтерів підприємств особливу цікавість викликали питання, які стосувалися змін по податку на прибуток, відображення певних операцій у податковому обліку, особливості порядку сплати авансових внесків та порядку отримання та використання торгових патентів.

Платникам звернуто увагу на нововведеннях з 2014 року, які дають змогу спростити організацію ведення бізнесу. Так з 1 січня поточного року свідоцтво платника ПДВ видаватись не буде. Документально підтвердити статус ПДВ можна буде за допомогою витягу з Реєстру платників ПДВ.

На семінарі йшлося і про нову форму декларації з ПДВ, яку необхідно буде надавати, починаючи зі звітності за січень (І квартал) 2014 року та затверджену нову форму декларації з податку на прибуток підприємств. Працівники міндоходів також розповіли про особливості оподаткування доходів громадян, спрощеної системи оподаткування, сплати податку на нерухоме майно, відмінному від земельної ділянки, ресурсних платежів, плати за землю та інших.

Учасники заходу отримали брошури в допомогу бухгалтеру, в яких стисло викладені зміни в оподаткуванні з 1 січня 2014 року.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ