друкувати


Івано-Франківська обласна рада створює виконком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-20 10:30:31

Сьогодні, 20 лютого, на сесію обласної ради виносять питання "Про суспільно-політичну ситуацію в Україні". У ньому депутати планують вирішити кілька важливих питань. Але наразі невідомо чи вистачить обранцям кворуму, оскільки багато хто в Києві.

Головне і найбільш дискусійне створення виконкому Народної ради, який мав би підпорядкувати собі усі органи виконавчої влади. З цього приводу учора на президії виникало дуже багато питань, адже багато хто вважає, що облвиконком відтепер має переобрати усі функції влади. Наприклад, призначити керівника СБУ чи МВС у тому числі.

Крім цього, на сесії доручать департаменту охорони здоров’я зібрати та узагальнити інформацію про стан здоров’я та місцеперебування у лікарняних закладах Києва та Київської області мешканців, яких було госпіталізовано після 20 листопада 2013 року. І до 1 березня перевезти їх (за згодою) до медичних закладах області.

Також планують доручити департаменту соціальної політики першочергово розглядати звернення про надання матеріальної допомоги громадянам, які зазнали травм під час проведення мирних акцій протесту. І доручити головному управлінню Державної казначейської служби забезпечувати невідкладне проведення платежів з оплати праці працівникам бюджетних установ, розрахунків за продукти харчування, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів тощо.

Ну і вкотре планують висловити недовіру Віктору Януковичу та звернутися до особового складу МВС та СБУ про перехід на сторону народу.

Джерело: Газета "Репортер"