друкувати


Рейтинг "Укрзалізниці" знижено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-10 04:30:47

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниці" з "В-" до "ССС+" з "негативним" прогнозом.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби S&P.

"Ми вважаємо "Укрзалізницю" організацією, пов'язаною з державою (ОПД), оскільки вона на 100% належить уряду України, є оператором національної мережі залізниць, здійснює пасажирські перевезення і забезпечує основну частину вантажних перевезень у країні. У зв'язку з цим, ми обмежуємо довгостроковий кредитний рейтинг "Укрзалізниці" рівнем суверенного довгострокового кредитного рейтингу України із зобов'язань в іноземній валюті відповідно до наших критеріїв привласнення рейтингів ОПД", - пояснили в агентстві.

Аналітики S&P відзначили, що хоча рейтинги ОПД можуть бути вищі за суверенний рейтинг держави, проте в агентстві не вважають, що "Укрзалізниця" відповідає необхідним для цього характеристикам.

Водночас, не виключений перегляд прогнозу за рейтингами УЗ на "стабільний" у разі аналогічного перегляду прогнозу за суверенними рейтингами, а також у разі стабілізації ситуації в Україні і послаблення тиску на показники зовнішньої ліквідності компанії.

Джерело: Укрінформ