друкувати


Арбузов тепер може формувати порядок денний засідань уряду і скликати засідання Кабміну?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-02-05 08:20:27

Президент Віктор Янукович своїм указом розширив можливості першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова з виконання повноважень прем'єр-міністра.

Зокрема Янукович доручив Арбузову здійснювати повноваження прем'єра згідно частини 4 статті 42 закону України "Про Кабінет міністрів", яка передбачає можливість виконання повноважень першим віце-прем'єром у разі відсутності прем'єра.

Крім того, президент вніс зміни в регламент Кабміну, якими скасував три пункти (прим. - пункти 1, 3 і 4 параграфа 10 розділу 2 Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 липня 2007 року №950 "Про затвердження Регламенту Кабінету Міністрів України" (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 9 листопада 2011 року №1156).

Раніше перший віце-прем'єр у разі відсутності прем'єра мав обмежені повноваження, які зводилися лише до керівництва урядом і поданням країни в переговорах з іншими державами.

Відтепер же перший віце-прем'єр отримує можливість повною мірою виконувати повноваження прем'єра.

Зокрема Арбузов отримав можливість права підпису актів Кабміну, внесення подань президентові україни про призначення членів Кабміну, керівників центральних органів виконавчої влади та їх заступників, подань про призначення голів місцевих державних адміністрацій.

Також Арбузов тепер може формувати порядок денний засідань уряду і скликати засідання Кабміну.

Раніше також передбачалося, що в разі відсутності прем'єра рішення про визначення концептуальних засад реалізації державної політики та з інших питань, які мають важливе суспільне значення, Кабінетом міністрів не приймаються.

Джерело: Дзеркало Тижня